SHV- BHV onderwijs

23 nov 2022Schoolhulpverlening, de beroepsgerichte BHV voor het onderwijs
17 mrt 2023Ploegleider Schoolhulpverlener (SHV)
In CompanyNascholing Schoolhulpverlener (SHV)
In CompanyOntruimingsoefening
In CompanySchoolhulpverlening, de beroepsgerichte BHV voor het onderwijs
Ga naar alle opleidingen

Ontruimingsoefening al ingepland?

Ontruimen is een veiligheidsmaatregel die een school jaarlijks oefent om in noodsituaties alle aanwezigen maximaal te beschermen. Scholen doen er goed aan de oefening vroeg in het schooljaar te laten plaatsvinden. Neem geen risico met uw nieuwe leerlingen en medewerkers door te wachten. FiAC kan scholen ondersteunen bij het voorbereiden, begeleiden en evalueren van hun ontruimingsoefeningen. 

Naar ontruimingsoefeningen

Laat een noodgeval geen nachtmerrie worden

Elke school kan te maken krijgen met een calamiteit. Een crisisteam dat doortastend handelt kan het leed en de impact voor de betrokkenen aanzienlijk verzachten. Daarover gaat de cursus Crisismanagement voor SHV/BHV’ers. Een leuke maar nuttige cursus met heftige en confronterende oefeningen, zegt een cursist. “Ik ga er in mijn school beslist mee aan de slag.”

Lees Artikel

Gezamenlijke calamiteitentraining

Het Bindelmeer College heeft samen met het aangrenzende ondersteuningsbureau van stichting ZAAM een training over de ontruiming van de gebouwen gehad. Doel was de interne samenwerking te versterken bij calamiteiten, zoals brand of een bommelding. “Wij kunnen zaken onderling nog beter afstemmen,” zei preventie-medewerker Odulpha Klabbers van stichting ZAAM na afloop.

Lees Artikel

Schijnveiligheid of Schoolveiligheid

Gelukkig komen ernstige incidenten weinig voor in het onderwijs. Maar als er iets gebeurt, verwacht men dat je als school erop voorbereid bent. Je bent er niet door ’slechts’ te voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Die leveren een schijnveiligheid op. Pas als je kiest voor echte schoolveiligheid, maak je de zorg voor leerlingen en personeel waar.

Naar artikel