Gratis webinar: Zijn we klaar voor nieuwe schooljaar?

Lessen uit de Coronatijd voor Arbo, RI&E en Schoolveiligheid

Wat hebben we geleerd van de Coronacrisis, waardoor we volgend schooljaar extra veilig kunnen ingaan? Welke gevolgen zijn er voor de RI&E nu afstand houden, extra hygiëne en vaker thuiswerken ‘blijvertjes’ zijn in de bedrijfsvoering op school? Net voor de zomervakantie kijken FiAC en NISHV met u terug en vooruit om de leermomenten uit de Coronaperiode te vertalen naar het schooljaar 2020-2021. Op vrijdag 3 juli 2020 houden we gratis webinar met als gastheren Arjen Janssens, kerndocent van de leergang Veiligheidscoördinator, en Mark den Elzen, veiligheidskundige van NISHV.
 

Tijdens het webinar komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Uitwisselingen van ervaringen op het terrein van schoolveiligheid over de afgelopen coronaperiode;
  • Creëren van veilige gezonde en leer en werkomgeving binnen de school en thuiswerkplek;
  • Welke rol spelen de schoolleider, de arbocoördinator / preventiemedewerker en de medewerker en leerlingen zelf hierbij;
  • Wat betekent dit voor de noodzakelijk actualisatie van de RIE en het plan van aanpak? Welke aanpassingen/ uitbreidingen zijn nodig?
  • Wat moet ik allemaal op orde hebben om na de vakantie ‘coronaproof’ veilig en gezond te kunnen beginnen? Een vooruitblik.

 

Tijdens het webinar kunt uw via een chatkanaal vragen stellen, die de inleiders direct beantwoorden wanneer ze voor de meeste kijkers relevant zijn. Specifieke vragen beantwoorden we ook, maar dan achteraf via de mail. Na uw deelname aan het webinar kunt u de opname terugkijken. Wanneer deelnemers aanbieden kennis te delen, zorgen we dat links en documenten aan de deelnemers worden rondgemaild.